Menu

Trøffelkake med vaniljekrem

En trøffelkake er en sjokoladekake med et hint av brennevin. Det er vanlig å bruke kokerum, men man kan bruke forskjellige typer brennevin, noe som varierer smaken. Calvados vil gi deg et hint av eple, mens Cognac gir deg et hint av drue. En vanlig variant inkluderer også at man bruker kirsebærgeist, brennevin gjæret på kirsebær.

Hva trenger man for å lage trøffelkake med sjokolade?

Kakens ingredienser:

  • 300 gr sukker
  • 150 gr saltet smør
  • 4 egg
  • 2 dl helmelk
  • 100 gr kokesjokolade
  • 2 ts bakepulver
  • 350 gr hvetemel

Trøffelkrem til trøffelkake – Kremens ingredienser:

  • 6 ss ferdigtraktet sterk kaffe
  • 2 ss rum
  • 500 gr melis
  • 100 gr smør
  • 200 gr kokesjokolade
  • 1. egg

Vaniljekrem til trøffelkaken – Kremens ingredienser:

  • 3 plater gelatin
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 1/2 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 1/2 dl vann

Sjokoladeglasur til utsiden av trøffelkaken

  • 200 gr kokesjokolader
  • 80 gr smør

Arbeidstrinnene i tidsriktig rekkefølge

Begynn det hele med å sette ovnene til forvarming. 180 grader. Da er ovnen varm når blandingen for bunnen er ferdig til å gå i ovnen. Når kakebunnen er i ovnen kan man fortsette med å lage kremene for fyllet, og forberede glasuren. Smør deretter en kakeform, med en diameter på 26 cm, og dekk bunnen med bakepapir slik at den er klar til bruk.

Kakebunnen

Pisk sammen smør og sukker til det blir eggedosis. Slå inn ett egg av gangen.

Deretter smelter du sjokoladen i en liten gryte, på svakeste varme. Den smeltede sjokoladen må hvile litt, før den så røres så forsiktig inn i eggedosisen.

Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Begynn så å blande det tørre med eggedosisen og melken, litt etter litt, slik at det hele tiden jevnt kan røres sammen.

Hell det hele i kakeformen og sett formen på nederste hylle av stekeovnen. Steketiden er gode 50 minutter. Når stekingen er over, sjekker man om kaken er gjennomstekt, og lar den avkjøles i formen.

truffle-1289609_960_720Trøffelkrem til trøffelkake

Smelt sammen sjokolade og smør i en liten kjele, på mellomsterk varme. Tilsett kaffe og melis og pisk blandingen til den er jevn. Pisk deretter inn egget, og tilsette brennevinet. Kremen skal deretter avkjøles i en halvtime.

Vaniljekrem til trøffelkake

Legg gelatinen i kaldt vann først. Snitt så opp vaniljestangen, skrap ut frøene, og legg dem i melken, sammen med maisenna, eggeplommer og sukker. Visp det hele til en krem og rør kontinuerlig. Unngå koking. Kok deretter opp vannet. Klem vann ut av gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet. Tilsett gelatinen i en tynn stråle, mens du rører vaniljekremen. Sett det hele kaldt.

Montering av kaken

Den avkjølte kaken deles i tre skiver. Trøffelkremen spres deretter på den nederste skiven, før neste skive legges oppå. Her putter man vaniljekremen, og fyller på, nesten helt ut til kanten, hvor man lager et skille med trøffelkrem rundt vaniljekremen. Deretter legger man toppen på kaken.

På lokket heller man så glasuren av smeltet kokesjokolade og smør. Fordel den jevnt og stryk den rundt kanten. Deretter setter du kaken kaldt. Kaken kan deretter dekoreres med appelsinskiver eller lime, eller friske bær, så vel som lime-sukker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *