Menu

Sjokoladekake med glasur

chocolate-cake-1400632_960_720Sjokoladekake er alltid populært, enten det er fødselsdagsfest, eller et selskap med venner og kjente. Den er også enkel å lage, enten i en langpanne eller i en annen bakeform. Det beste med det hele er at sammenrøringen ikke tar lenger enn en halvtime. Om du er kjapp har du kaka i ovnen før det er gått ett kvarter. Skulle stekingen være litt for kraftig på toppen, gir glasuren som påføres etterpå, også en mulighet til å redde det hele på en stilfull måte. Om kaka ikke blir fullstendig gjennomstekt, er dette heller ikke et problem. Den bløte konsistensen smelter på tunga, og du kommer til å høste ros for den uansett.

Kaken blir ikke veldig høy, så den er ikke en klassisk bløtkake, med tårn flere etasjer i høyden. Deigen kan også brukes til dette, men det krever at man bruker flere runde former for å lage kakedelene i flere moduler, som så settes sammen med sjokoladekremen.

Hva trenger du for å lage sjokoladekake?

For kakebunnen:

 • 200 gram smør eller margarin. Vil du slå på stortromma så bruker du kakaofett.
 • 40 gram kakaopulver eller mørk kokesjokolade
 • 4 egg
 • 4 dl. sukker
 • 200 gram hvetemel
 • 1/2 ts. bakepulver
 • 1/2 ts. salt, noe som er valgfritt. I kombinasjon med det søte og sjokoladen kan man bruke flere forskjellige former for krydder som er med på å berike smaken.

For glasuren:

 • 75 gram smør, margarin eller kakaofett
 • 300 gram melis
 • 2 ts. vaniljesukker
 • 1 ss. kakaopulver
 • 5 ss. ferdigtraktet sterk kaffe

Pynt:

Her kan man variere litt, og velge det man liker best. Raspet mørk sjokolade, eller kokosrasper fungerer veldig godt.

Hva gjør du?

Skru på bakeovnen

Det som følger tar ganske kort tid, kanskje ett kvarter, derfor er det lurt å begynne med å skru på stekeovnen, slik at kaken kan gå rett inn. Deretter er det bare sette igang. Sett ovnen på 180 grader.

Blandingen av kakebunnen:

Det første som du må gjøre når du skal lage sjokoladekaken, er å smelte smøret, for så å blande dette med kakaopulveret, eller med kokesjokoladen. Mens blandingen smelter sammen tar du og blander egg og sukker og pisker til eggedosis. Hell så det smeltede smøret med kakaoen i eggedosisen, og rør det hele sammen. Bland deretter sammen melet med bakepulveret og eventuelle krydder og rør det sammen, slik at fordelingen blir jevn. Hell det tørre i en sikt, og slå det langsomt inn i den fuktige blandingen, mens du rører forsiktig.

Formen og stekingen

For denne oppskriften passer det best å bruke en form som er rundt 40 x 30 centimeter. Bruker man en form med mindre flate, blir kaken høyere, og bruker lengre tid på å bli gjennomstekt. Vanligvis kan man regne med at den er ferdig etter 15 til 20 minutter på 180 grader med varmluft.

Glasuren

Mens kaken steker,kan man raskt røre sammen glasuren. Man rører enkelt sammen alle de nevnte ingrediensene. Når kaken er nedkjølt smører man dem på. Som pynt på toppen rasper man enten mørk kokesjokolade, eller bruker ferdigraspet kokosrasp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *