Menu

Alt om sjokolade

Velkommen til vår sjokoladeside. her finner du informasjon og fortellinger om alt som relaterer seg til sjokolade. Hva man kan bruke den til, hvor den kommer fra, og hvordan den smaker.

Opphavet til sjokoladen

Her finnes flere artikler om hvordan moderne sjokolade ble til, hvordan kakaobønner har utviklet seg som ingrediens, og hvor man i dag får kakaobønner i fra. Det å følge sjokoladens historie er både spennende og inspirerende. Mens vi forteller en historie om sjokolade, forteller vi også en historie om menneskeheten. Vi ser også på moderne så vel som historiske produksjonsbetingelser.

Oppskrifter med sjokolade

Sjokolade er noe som de fleste er glade i, og den er en integrert del i vår matkultur. Hovedsaklig finner vi kakao som del av søtsaker og som del av etterretter, men i den opprinnelige kulturen hadde drikker med sjokolade også andre funksjoner, som potensmiddel, eller som en styrkedrikk før krigere skulle legge ut på kampanje. I de senere årene er ikke sjokolade i seg selv, lenger noe som er absolutt spennende. Man finner billige produkter med sjokoladeinnhold i hvert eneste supermarked, og drømmen om en sjokoladeplate, slik vi finner den skildret i Dickens, er ikke lenger den store barnedrømmen.

Nyskapinger med kakao

Ren kulinarisk finnes det derfor mange som vekker til livet gamle oppskrifter. Spennende kombinasjoner av smaker som vi ikke er vokst opp med. Hva med sjokoladekake med chilli, honning og sitronskall? Eller hva med øl som er brygget med malt og humle, men som samtidig også har en kraftig porsjon med kaffebønner og kakaobønner?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *